Μεγάλη αποχή των εκπαιδευτικών της Αχαΐας από την αξιολόγηση

08.03.2021 / 21:33
μα 18

Συντριπτική είναι η αποχή των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αχαΐας από τη διαδικασία της αξιολόγησης στην οποία τα έχει καλέσει να συμμετάσχουν η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία μόλις 2 σχολεία από τα 83 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού έχουν συμμετάσχει στην αξιολόγηση. Απομένουν ακόμα 6-7 σχολεία τα οποία δεν έχουν, έως τώρα λάβει την σχετική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση η γενική εικόνα δεν αλλάζει και καταδεικνύει ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων αποφάσισαν να συνταχθούν με το κάλεσμα που τους είχαν απευθύνει η ΕΛΜΕ και να αγνοήσουν την εντολή του υπουργείου Παιδείας.

Αυτή τους η στάση δείχνει την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών στον τρόπο με τον οποίο η κυρία Κεραμέως και η ηγεσία του Υπουργείου επιχειρούν να προωθήσουν την εξωτερική αξιολόγηση στην χώρα μας.

 “Εμείς θέλουμε να έχουμε μια διαδικασία αυτοαξιολόγησης, από τον σύλλογο διδασκόντων και οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος εκτός σχολείου να δίνει μια καθοδήγηση, μια συμβουλή, σε παιδαγωγικό πλάνο. Όχι σε τιμωρητικό ή να κατηγοριοποιεί τα σχολεία μας», είπε μεταξύ άλλων για το θέμα, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Φώτης Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα