Μεγάλες ελπίδες και στην Ελλάδα φέρνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

10.11.2020 / 20:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 2

Ττο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, και στις ομάδες που θα εμβολιαστούν, όπως και την προτεραιότητα στον εμβολιασμό, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις αντοχές του ΕΣΥ.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός: “Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ελπίδα. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια ως προς την προμήθεια εμβολίων. Θα έχει το εμβόλιο όποτε το έχει η υπόλοιπη Ευρώπη. Πρώτα απ’ όλα θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες, και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να έρθουμε σε μια μερική κανονικότητα και είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα όχι για να ρίξουμε τις άμυνές μας και να μην προσέχουμε αυτούς του επόμενους μήνες.

Το αντίθετο για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη και να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρή προσπάθεια να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα μέχρις ότου έρθει όχι αυτό, αλλά αυτά τα εμβόλια.

Αυτό το εμβόλιο είναι δύο δόσεων, εντός 30 ημερολογιακών ημερών και είναι το 4ο που έρχεται σε συμφωνία η ΕΕ και με βάση αλγόριθμο και ποσοστό πληθυσμιακό η κάθε χώρα της ΕΕ θα προμηθεύεται τον ανάλογο αριθμό εμβολίων.

Αυτό το πορτοφόλι θα είναι στη διάθεσή μας. Αυτήν τη στιγμή εκπονείται και θα σας παρουσιάσω την επόμενη εβδομάδα σημαντικό σχέδιο με κέντρα εμβολιασμού, σημεία εμβολιασμού, είναι ένα πολυσύνθετο πρότζεκτ με πολλές παραμέτρους. Θέλω να ζητήσω άλλη μια φορά να προσέξουμε πολύ αυτούς τους μήνες, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να τηρήσουμε τις οδηγίες.

Βλέπετε ότι η επιστήμη πάει μαζί με τον άνθρωπο και θέλω να ελπίζω όχι αργά αλλά σύντομα θα έχουμε εμβόλια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα” επεσήμανε ο υπουργός Υγείας

Από την πλευρά της η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής και πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου υπογράμμισε: “Θέλω να προσθέσω ότι το εμβόλιο θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα.

Απλώς θα υπάρχει προτεραιότητα πρώτα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. αργότερα οι ευπαθείς ομάδες, και μετά με τη σειρά τους όλοι οι άνθρωποι που εθελοντικά θέλουν να εμβολιαστούν.

\Τα εμβόλια που θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει λόγος για διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να τα κάνουμε”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα