Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο 5G στην Πάτρα-Που θα εγκατασταθούν κεραίες

02.04.2021 / 10:45
patra-5g-2

Η Πάτρα ετοιμάζεται να μπει στην εποχή του 5G από τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και χθες, πραγματοποιήθηκε μια απαιτητική επιχείρηση αντικατάστασης κεραίας τηλεπικοινωνιών στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας.

Το δύσκολο έργο είχε αναλάβει ένας γιγαντιαίος γερανός, γνωστής εταιρείας της Πάτρας που υλοποιεί εξειδικευμένες εργασίες με μεγάλα μηχανήματα, προκειμένου να απομακρύνει από πολυκατοικία της Πλατείας Γεωργίου έναν παλιό τηλεπικοινωνιακό ιστό κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του τοποθετήθηκε ένας νέος ιστός για την αναβάθμιση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, καθώς και κεραίες εκπομπής σήματος πέμπτης γενιάς δικτύων της λεγόμενης ως 5G, που θα φέρει πολύ μεγάλες ταχύτητες ανταλλαγής δεδομένων.

Επίσης, αντικαταστάθηκε και ο ιστός των κεραιών, που είχε παλαιώσει.

To δίκτυο κεραιών 5G από τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αρχίζει τώρα να αναπτύσσεται στην Πάτρα, μαζί με άλλες 16 πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει 90% πληθυσμιακής κάλυψης.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να εγκατασταθούν περισσότερες κεραίες σε αρκετά σημεία της Πάτρας, όπως στην λεωφόρο Γούναρη κοντά στα Υψηλά Αλώνια, στην Αγίου Ανδρέου κοντά στον Μόλο, στην οδό Ακρωτηρίου κοντά στα ΤΕΙ και στο Ρίο.

Η διαδικασία της μετάβασης στα δίκτυα 5G θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021, καθώς συνδυάζεται με την αποδέσμευση ραδιοσυχνοτήτων που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος.

εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα