Με την Αγυιά και την Τερψιθέα στο Σύνταγμα ο Δήμος Πατρέων

24.01.2022 / 22:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 17

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς και Τερψιθέας αναφέρει τα εξής:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας μαζί με όλους τους κατοίκους διεκδικεί μεγάλα έργα που αφορούν την ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών της περιοχής αλλά και της πόλης μας. Τα δίκαια αιτήματά μας απαιτούν ανάλογη χρηματοδότηση από το Κράτος, καθώς αυτό είναι που εισπράττει όλους τους φόρους των πολιτών. Το Κράτος, όμως, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις ήδη αυξημένες ανάγκες μας, αλλά παρακρατεί και όσα νόμιμα δικαιούνται όλοι οι Δήμοι, θεσμοθετημένα από το σχέδιο «Καλλικράτης». Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο Δήμος Πατρέων μόνο για φέτος δικαιούται να εισπράξει από την Κυβέρνηση 91 εκατ ευρώ, αλλά πήρε μόλις 23 εκατ.!

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας συμμεριζόμενο την ασφυξία των Δήμων και εκφράζοντας όλους τους κατοίκους που έχουν πληγεί βάναυσα από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων διαχρονικά, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο ψήφισε τη συμμετοχή του συλλόγου στη μηχανοκίνητη πορεία Πάτρα – Αθήνα που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της πόλης μας, το Σάββατο 29 Γενάρη 2022 και ώρα 12:00μμ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας ταυτόχρονα με τους αγώνες για την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από Ρίο μέχρι Άγιο Διονύσιο συνεχίζει να διεκδικεί σθεναρά την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης  για:

•             την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου

•             την ανάπλαση του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς ως κέντρο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με ελεύθερη πρόσβαση.

•             την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου και την ανέγερση του πολυδύναμου βρεφονηπιακού σταθμού στην Έξω Αγυιά που θα καλύπτει τις ανάγκες των νέων οικογενειών

•             την απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων για πλατείες, διανοίξεις δρόμων, σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο κ.ά

•             την ανάπλαση της περιοχής μέσω τεχνικών έργων, όπως πεζοδρόμηση της Νοταρά – Αγίου Κωνσταντίνου και άλλων κεντρικών οδών της συνοικίας μας

Επίσης, ως δημότες απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών για την υγεία, τη μείωση της ακρίβειας, τη στήριξη των ανέργων, την αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, την προστασία της λαϊκής περιουσίας με αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, την ενίσχυση της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Προασπίζουμε δυναμικά τα συμφέροντα των κατοίκων της γειτονιάς και της πόλης και καλούμε όλους έμπρακτα στον μαχητικό μας αγώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι σύνοικοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου για τη συμμετοχή τους ή απευθείας στα γραφεία του Αρκτικού Διαμερίσματος: 2610 432 977 / 2610 430 984»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα