Με ψηφιακή Δήλωση Υγείας τα ταξίδια με πλοίο – Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε

02.06.2021 / 13:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
epivatesploiou_APEMPE_02_06_2021-1536x864

Με ψηφιακή Δήλωση Υγείας θα γίνεται η επιβίβαση στα πλοία. Επιπλέον, όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα χρειάζεται να κάνουν και το τεστ για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, οι ταξιδιώτες των πλοίων θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει την ψηφιακή Δήλωση Υγείας, προκειμένου να είναι ομαλότερη και ταχύτερη η επιβίβαση.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, «όλοι, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test».

Μάλιστα, από αύριο, Πέμπτη (03.06.2021) θα υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής συμπλήρωσης της Δήλωσης Υγείας από την ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία για το εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72 ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid-test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε γνωστό πως δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Τόνισε, δε, ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες. Τέλος, επεσήμανε πως τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιτηρούν συνεχώς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στα λιμάνια αλλά και μέσα στα πλοία, τα οποία διαμορφώθηκαν με τους φορείς της αγοράς αλλά – κυρίως – με τις κατευθύνσεις των ειδικών επιστημόνων.

Δείτε το έντυπο Δήλωσης Υγείας ΕΔΩ: DILOSIYGEIAS_TAXIDIA_02_06_2021 

newsit.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα