Παρασκευή, 9.04.2021, 8:45 μμ

Με καλούμπα… 2 χιλιομέτρων η σημερινή Καθαρά Δευτέρα – Οι «κανόνες» για τα κούλουμα εν μέσω lockdown

15.03.2021 / 7:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kathara_deutera_lockdown

Τα περιοριστικά μέτρα, ειδικά στις περιοχές που είναι στο “βαθύ κόκκινο”, δηλαδή σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, θα ισχύσουν κανονικά και δεν θα επιτρέψουν στους πολίτες να κάνουν κούλουμα, όπως… προστάζει η παράδοση.

Τα μέτρα που ισχύουν για σήμερα Καθαρά Δευτέρα είναι τα εξής:
-Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
-Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
-Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.
-Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές, τα ισχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ. Ειδικά για τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, αυτά θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής. Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ.

Τι ισχύει για το πέταγμα του χαρταετού
Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του lockdown, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα