Με φόντο το συνέδριο – Παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

20.10.2021 / 21:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
182839964_1839101796262942_2409244254355039706_n

Του Θάνου Χριστακόπουλου

Σειρά δράσεων και παρεμβάσεων στην κοινωνία, με βλέμμα στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος αλλά και σε έναν πιθανό εκλογικό αιφνιδιασμό, ετοιμάζει το αμέσως προσεχές διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Η κομματική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσανατολίζεται στην ανάδειξη ζητημάτων που καίνε πολιτικά, ενώ προτίθεται να τρέξει και καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών που έχουν πανελλαδικό ενδιαφέρον όπως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το «κυβερνητικό» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η αρχή των ανοικτών παρεμβάσεων στην Πάτρα έγινε την περασμένη Δευτέρα με μια συζήτηση για το σωφρονιστικό σύστημα. Στο βάθος η εκδήλωση που θα αποτελέσει και την κεντρική για το τρέχον διάστημα αφορά την εναλλακτική πολιτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νεολόγου» για την συγκέντρωση αυτή τα τοπικά στελέχη έχουν ζητήσει από τα κεντρικά εκπροσώπηση πρωτοκλασάτου στελέχους και τελικά οριστικοποιήθηκε η κάθοδς του πρώην Υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

Αντίστοιχη δράση θα γίνει και στην Αιγιάλεια, όπου επίσης προγραμματίζεται μια συζήτηση για την Παιδεία, με αφορμή την επικείμενη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπεία από το Αίγιο στην Πάτρα. Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Δευτέρα στελέχη της νομαρχιακής του κόμματος καθώς και οι βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο οικείο Δήμος και πάνω από 30 φορείς της περιοχής.

Όπως μας εξηγεί ο συντονιστής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος η καμπάνια υπό τον τίτλο «Νέα Αρχή» θα τρέξει παράλληλα με εκείνη που σχετίζεται με το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ. Στόχος είναι με φυλλάδια και ενημερώσεις να γίνουν κτήμα των πολιτών οι θέσεις και οι προτάσεις της παράταξης. Παράλληλα το προσεχές διάστημα και το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αναμένεται να συγκροτηθούν και να συνεδριάσουν όλες οι θεματικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα. Σε ορισμένους τομείς παρατηρείται καθυστέρηση και για τον λόγο αυτό τέθηκε ως στόχος οι επιτροπές αυτές να μπουν σε διαδικασία βηματισμού και να αποκτήσουν σταθερή λειτουργία.

Βέβαια το μεγάλο μέτωπο ενόψει για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο από το Συνέδριό του το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και πολύπαθο καθώς έχει αναβληθεί πολλές φορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Συνέδριο ορίστηκε τελικά για τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, ο τρόπος διεξαγωγής του θα εξαρτηθεί από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνο το διάστημα στη χώρα. Ουσιαστικά τρεις μορφές εξετάζονται: 

1. Να γίνει με την συμμετοχή όλων των συνέδρων δια ζώσης, σενάριο που μάλλον δεν κερδίζει έδαφος,

2. Να γίνει πλήρως μέσω διαδικτύου και χωρίς την φυσική παρουσία μελών,

3. Να προτιμηθεί μια «υβριδική» μορφή διεξαγωγής, δηλαδή με τον συνδυασμό φυσικής παρουσίας στην Αθήνα και ψηφιακής συμμετοχής στην υπόλοιπη χώρα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διενεργηθεί Συνέδριο από τον Οκτώβριο του 2016 και γίνεται εύκολα αντιληπτή η μεγάλη σημασία που δίδεται στη διοργάνωσή του με δεδομένη τη διαδικασία διεύρυνσης που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και τις εσωκομματικές τάσεις, που θα βγουν στην επιφάνεια.

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα