Με εξαιρετική επιτυχία το μαθητικό φεστιβάλ στα πάλαια Σφαγεία

20.05.2022 / 14:41
310

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στ χώρο των παλαιών σφαγείων το Μαθητικό Φεστιβάλ των σχολείων Αχαΐας στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» με τίτλο «Γέφυρες χτίζουμε».

 Ανακοίνωση για την εκδήλωση έστειλε και ο πολιτιστικός ο οποίος αναφέρει:  «Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών το Μαθητικό Φεστιβάλ των σχολείων Αχαΐας στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» με τίτλο «Γέφυρες χτίζουμε». Την εκδήλωση οργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Τμήμα Αγωγής Υγείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ).

Στο φιλόξενο χώρο των Παλαιών Σφαγείων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, οι 296 μαθητές από 13 σχολεία της Αχαΐας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «κι να ήσουν εσύ;» με την βοήθεια των 29 εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν τις δραστηριότητες που είχαν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Μαθητές από διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες με όχημα το θέατρο, έχτισαν γέφυρες για να συναντήσουν τον άλλο, τον διαφορετικό, τον ξένο και να πορευτούν μαζί για την ειρήνη. Οι μαθητές, μετά την περίοδο της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να μοιραστούν δρώμενα, βιωματικές δράσεις και τραγούδια. 

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα  Ήρα – Ειρήνη Κουρή  και εκ μέρους του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ο Συντονιστής του Προγράμματος κ. Νίκος Γκόβας και η Επιστημονική Σύμβουλος κα Χριστίνα Ζώνιου, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής-Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Χρήστος Κορδάς και η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Σοφία Χρυσοπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές και τα παιδιά για την εξαιρετική εκδήλωση και τόνισε ότι τα παιδιά είναι η δύναμη της πόλης μας, είναι αυτά που θα στηρίξουν τη ζωή και θα σταματήσουν τον πόλεμο.

Την εκδήλωση οργάνωσαν και επιμελήθηκαν οι Συντονίστριες του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ» για το Νομό Αχαΐας κα Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου και κα Γιούλη Δούβου σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διαχειριστή του προγράμματος στη Δυτική Ελλάδα κ. Γιώργο Μπεκιάρη.

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.  Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ της Αχαΐας:

3ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς, 2ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 65ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 53ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, Δημοτικό Σχολείο Κ. Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, 10ο Γυμνάσιο Πατρών, ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών :

Γούβη Μάγδα, Σκορδά Σωτηρία, Αργυριάδου Ελένη, Ευαγγελάτου Σοφία, Ζαλαβρά Αλεξάνδρα, Γκοτσοπούλου Αλεξία, Κουτρουμάνου Χρύσα, Μπεκιάρης Γιώργος, Βαγενά Βάσια, Κωστοπούλου Χρυσαυγή, Μαρκάκης Γιώργος, Κυπριανίδου Μαρίνα, Έφη Κογκου, Λιόντου Ανθή, Γαλανάκη Ναυσικά, Κυριαζοπούλου Κατερίνα, Πατούρα Δήμητρα, Γλωσσίδη Σοφία, Φαρμάκη Μαρία, Βγενόπουλος Παναγιώτης, Τερζανίδου Μαρία, Ρόζου Αγγελική, Παπαχριστοπούλου Ασημίνα, Τσουκαλάς Γιώργος, Ζαφειρακόπουλος Εμμανουήλ, Γούβη Μαρία, Στεφάνου Κατερίνα, Κολλύρου Ανδριάνα, Χαραλαμπίδη Μαρίνα.

Φωτογραφία – Βίντεο: Καλογερής Γιώργος”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα