Mε αισιοδοξία και χορό η κοπή πίτας του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου (φωτό)

27.01.2022 / 20:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xoreytiko1

Μέσα σε μία ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα,πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στον Πολυχώρο Αίγλη , η κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Πίτας του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία ισχύουν περί μη διάδοσης του covid-19.

Η αίθουσα γέμισε από μέλη και φίλους του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών, που ήρθαν να ανταλλάξουν ευχές και να θαυμάσουν τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακό και λαϊκό , τα οποία για άλλη μία φορά, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους με τις χορευτικές τους ικανότητες .

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού , Φώτης Παπαθεοδώρου  , φέτος ήταν η χρονιά ορόσημο  μιας και σηματοδοτεί νέο ξεκίνημα μ,ε περισσότερο κέφι και όρεξη φυσικά αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.Όμως είμαστε αισιόδοξοι και αυτό φάνηκε στα χαμόγελα των χορευτών μας και στα χειροκροτήματα των θεατών μιας και όλοι δάσκαλοι και χορευτές, για ακόμη μία φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και την υπόσχεση να συνεχίσουν με περισσότερη όρεξη.

Την εκδήλωση “άνοιξαν “ οι μουσικοί μας Μάκης Κολοβός και Γιώργος Βώσσος οι οποίοι μας μάγεψαν με τις μελωδίες τους.

Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ κ Χρυσόστομου ο οποίος και ευλόγησε την πίτα μας ,ήταν ο Πατήρ Βασίλειος Πατσός.

Τους χαιρετισμούς τους έστειλε ο Π. Καλλίνικος Αποστολόπουλος, Καθηγούμενος Ι. Μονής Μεγάλου Σπηλαίου που απουσίασε λόγω καιρού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Βουλευτές  κ Άγγελος Τσιγκρής και η κ Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκπρόσωποι από το γραφείο του κ Ιάσωνα Φωτήλα και η πολιτευτής κ Ευσταθία Γιαννιά.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου,  κ Ανδρέας Φίλιας ο Αντιπεριφερειαρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Τάκης Παπαδόπουλος .

Εκπρόσωπος από τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων ήταν ο κ Ανδρέας Μάζης. Χαιρετισμό έστειλε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ Τάκης Πετρόπουλος . Από την δημοτική παράταξη “η ώρα των Πατρών “ ο κ Γιώργος Ρώρος από την παράταξη “Σπιράλ “ ο κ Πέτρος Ψωμάς και ο δημοτικός σύμβουλος κ Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαβρύτων ήταν ο ιατρός κ Κούκιος Κωνσταντίνος ,δημοτικός σύμβουλος και από την παράταξη του Γιώργου Λαζουρά ο δημοτικός σύμβουλος κ Ανδρέας Ζυγούρας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέλος με μεγάλη μας χαρά ανταμώσαμε και ανταλλάξαμε ευχές με τους συλλόγους :

Πανηπειρωτικός Σύλλογος , κ Αλέξανδρος Χάιδας,

ΛΑΧΟΠ κ Διογένης Οικονόμου ,

Σύλλογος Λειβαρτζινών  κ Ταβλάς Αθανάσιος κ Σωτηρία Λάντα,

Παμικρασιατικός Σύλλογος κ Δημήτρης Αναγνώστου ,

Σύλλογος Κλειτορολευκασίων, κ Βασίλης Χρόνης,

Αγήματος Καρατζά κ Φώτης Λουριδάς ,

Σύλλογος Προστασίας Υγείας κ περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας  ,κ Αννα Πράπα,

Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου , κ Ιωάννης Καραγιάννης.

Χοροδιδάσκαλοι του συλλόγου είναι ο

Γιάννης Ντάνος – Παραδοσιακό

Τάκης Κωστόπουλος – Λαϊκό -Παιδικό.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Πατρέων και την πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού κ Κατερίνα Γεροπαναγιώτη ,για την παραχώρηση της αίθουσας.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Φλαμής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα