Με αισιοδοξία η τουριστική σεζόν για Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα – Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία

28.04.2021 / 20:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sto 15

Με αισιοδοξία ξεκινάει ο τουρισμός και για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.  

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ξενοδόχων και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, φέτος τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και για την Δυτική Ελλάδα στον εξωτερικό τουρισμό σε ένα τομέα που το καλοκαίρι του 2029,  ο κλάδος υπέστη καθίζηση.

Το ενδιαφέρον φέτος των ξένων τουριστών δείχνει να είναι μεγαλύτερο, με τους Γερμανούς να είναι και φέτος οι σταθεροί πελάτες της Δυτικής Ελλάδας, ενώ άγνωστο ακόμα είναι τι θα γίνει με τους Ρώσους που το περασμένο καλοκαίρι απουσίασαν.

Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από την εμβολιαστική διαδικασία, αν αυτή δηλαδή έχει προχωρήσει τόσο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στην Ελλάδα.

Πάνω σε αυτό υπάρχει μία ανησυχία των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου αφού δεν έχουν κάποια εξέλιξη για το πότε θα ξεκινήσει η εμβολιαστική διαδικασία για την επαγγελματική τους κατηγορία που ήταν να μπει σε προτεραιότητα.

Πάντως τα  περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχεία της περιοχής αναμένεται να ανοίξουν στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου, με την ελπίδα ότι ο χρόνος που έχει χαθεί στις αρχές της σεζόν θα καλυφθεί στο τέλος της, με αυξημένη κίνηση και ενδιαφέρον, καθώς θα έχει προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή ο εξωτερικός τουρισμός θα κριθεί και φέτος από αρκετούς αστάθμητους και εξωγενείς παράγοντες, αρκετά τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, έχουν ήδη στραφεί προς τον εσωτερικό  τουρισμό, αλλά και τον οδικό, που έχουν τις προϋποθέσεις στην περιοχή για μια δυναμική ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα