Με αυτό το κόλπο θα ξεφλουδίζεις ένα αυγό στο πι και φι!

05.07.2022 / 8:39
avga-vrasta

Υπάρχει κόλπο μέσα σε ένα ποτήρι νερό!

Έχει φτάσει η εποχή αυτή, που βράζεις δύο αυγά σφιχτά και τα παίρνεις μαζί σου στην παραλία. Και σκέφτεσαι πώς θα καταφέρεις να τα ξεφλουδίσεις γρήγορα.Αυγό! Αγαπημένο σνακ μεγάλων και μικρών, για το καλοκαίρι και για τον χειμώνα, για πρωινό αλλά και για κυρίως γεύμα. Και πάνω απ΄όλα, η τροφή που μπορείς να απολαύσεις παντού και πάντα.

Αυγό το υγιεινό

Οι Αμερικανικές συστάσεις απενοχοποίησαν εντελώς την κατανάλωση του αυγού και αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό που μπορείς να φας – όχι δηλαδή τα ως τρία την εβδομάδα.Ο κρόκος ήταν ο ένοχος της υπόθεσης αλλά πλέον μπορείς να απολαμβάνεις ολόκληρο το αβγό χωρίς δεύτερη σκέψη εννοείται βέβαια χωρίς υπερβολές.Το ζήτημα που τίθεται με το αυγό όσον αφορά τον τρόπο που το καθαρίζουμε, υπάρχει ένα κόλπο από το τικ τοκ με το οποίο μπορείς να το καθαρίσεις στο πι και φι και μάλιστα χωρίς να ανακατέψεις τα χεράκια σου.

Ουσιαστικά, βάζεις νερό σε ένα ποτήρι ή σε ένα ταπεράκι και το ταρακουνάς και μόλις το ανοίξεις, είναι έτοιμο και ξεφλουδισμένο.Θυμήσου να βάλεις νερό σο τάπερ ή στο ποτήρι, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι πάνσωστο 100%.

Τι άλλο πρέπει να θυμάσαι για το ξεφλούδισμα του αυγού

Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το ξεφλουδίσεις.Προτίμησε να βράσεις αυγά που είναι μερικών ημερών, ώστε να διευκολύνεις το ξεφλούδισμά τους. Λέγεται πως τα καλύτερα αυγά για βράσιμο είναι μίας εβδομάδας έως δέκα ημερών.Μία ακόμα μέθοδος που μπορείς να αξιοποιήσεις για να ξεφλουδίσεις εύκολα τα βραστά αυγά σου είναι να προσθέσεις αλάτι στο νερό που θα τα βράσεις.Τι άλλο να κάνεις; Προθέτοντας λευκό ξίδι ή μηλόξιδο στην κατσαρόλα που βράζουν τα αυγά, το κέλυφός τους θα γίνει πιο μαλακό και άρα πιο εύκολο το ξεφλούδισμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα