Με 9μηνη καθυστέρηση η λειτουργία του Φορέα Ακινήτων – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα ευάλωτα νοικοκυριά

25.11.2021 / 14:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
akinita_auxiseis_art

Με 9μηνη καθυστέρηση θα τεθεί τελικά σε λειτουργία ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, στον οποίο θα «περνούν» οι πρώτες κατοικίες των ευάλωτων δανειοληπτών, στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Νόμου.

Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα που γνωστοποίησε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ζήτημα του Φορέα δεν αναμένεται να έρθει στην Βουλή νωρίτερα από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2022 έναντι αρχικής δέσμευσης για τα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους. «Η διαδικασία για τη σύσταση του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων έχει καθυστερήσει περαιτέρω, αν και αυτό δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει την εφαρμογή του Πτωχευτικού Νόμου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αρχές, το τελευταίο βήμα, ήτοι η επικύρωση της διαδικασίας επιλογής από το κοινοβούλιο, δεν αναμένεται πλέον να διεξαχθεί νωρίτερα από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, δηλαδή με καθυστέρηση εννέα μηνών συγκριτικά με την προηγούμενη συμφωνηθείσα ημερομηνία (τέλος Μαρτίου του 2022)», τονίζεται στην 12η έκθεση μεταμνημονιακής αξιολόγησης και προστίθεται: «Η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναμένεται να ξεκινήσει έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται να ολοκληρωθεί, με την προεπιλογή των επιλέξιμων υποψηφίων, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του 2022, ενώ θα ακολουθήσει η διεξαγωγή του ανταγωνιστικού διαλόγου και της φάσης υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του Πτωχευτικού Νόμου οι διαδικασίες για την προστασία των ευάλωτων οφειλετών υπό τον Φορέα θα ξεκινήσει μόλις αυτός καταστεί λειτουργικός».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα