Μαζική διαδήλωση για την εξαφάνιση των 43 φοιτητών 9 χρόνια μετά – Απαιτούν εξηγήσεις

27.09.2023 / 11:04
fa 20

Περίπου 5.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μεξικού χθες Τρίτη για να ζητήσουν δικαιοσύνη, εννέα χρόνια μετά την εξαφάνιση 43 φοιτητών στην πολιτεία Γκερέρο, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στη χώρα.

Εμφανώς κουρασμένοι και σιωπηλοί οι γονείς των απαχθέντων ηγήθηκαν της πορείας. Οι συγγενείς πιστεύουν πως ο στρατός αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση των φοιτητών

«Ο στρατός δεν ασχολείται με εμάς, μας εξοντώνει», έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, μια αναφορά στη φερόμενη εμπλοκή του στρατού στην υπόθεση.

«Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση. Οι στρατιωτικοί είναι πολύ επικίνδυνοι, σε τέτοιο βαθμό που δεν γνωρίζουμε ακόμη πού βρίσκονται οι 43 και είναι σίγουρο ότι αυτοί (σ.σ. οι στρατιωτικοί) γνωρίζουν», δήλωσε ο 25χρονος Λουίς Ροντρίγκες.

Οι φοιτητές αυτοί εξαφανίστηκαν τη νύκτα της 27ης Σεπτεμβρίου 2014, όταν πήγαιναν από την Ιγουάλα στην πόλη του Μεξικού για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, συνελήφθησαν από διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεργαζόταν με κακοποιούς, και παραδόθηκαν στο καρτέλ Guerreros Unidos το οποίο τους σκότωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα