«Μάξιμος Σαράφης»: Δηλώνει πώς φοβάται για τη ζωή του – Μόλις 10 λεπτά η απολογία του

29.01.2023 / 8:37
sarafis

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο φερόμενος ως «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξε η δικαιοσύνη στους άλλους δύο κατηγορουμένους οι οποίοι επίσης απολογήθηκαν σήμερα και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.
Η απολογία του διήρκεσε μόλις 10 λεπτά με τον 50χρονο να αρνείται κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ είπε ότι φοβάται για τη ζωή του.
Σύντομα ωστόσο αναμένεται να κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Και αυτό γιατί, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής αφορά μόνο το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού συμπεριληφθούν σε αυτήν τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας.
Σύμφωνα πάντως με την πλευρά του κατηγορουμένου, υπάρχουν πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα στη δικογραφία.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή

Ο κατηγορούμενος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μέσα από τα κρατητήρια αποκαλύπτοντας ο ίδιος το πραγματικό του όνομα αρνείται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση και αποδίδει τη σύλληψη του σε πολιτικούς λόγους κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του από το 2018 συνδέοντας τη με την υπόθεση της Νοβαρτις.
Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση σταθμίζοντας τα στοιχεία της δικογραφίας και τις δικές του υπερασπιστικής θέσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα