“Μαύρος μύκητας” στην Ινδία: Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα – Πάνω από 4.000 οι νεκροί

21.07.2021 / 21:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 31

Περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα», μιας μυκητιασικής λοίμωξης, θανατηφόρας κατά 50% έχει καταγράψει τους τελευταίους δύο μήνες η Ινδία, ενώ περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή νόσο, τη μουκορμύκωση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μπαράτι Πράβιν Παουάρ η ασθένεια αυτή εξαπλώνεται μεταξύ όσων κόλλησαν κορονοϊό, μετά την ανάρρωσή τους, όπως ανέφερε στο κοινοβούλιο της χώρας.

Μάλιστα, αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα