Ματίνα Παγώνη: Μάσκες μέχρι την άνοιξη του 2022

13.09.2021 / 9:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios-1-2048x1406

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τη μετάδοση του κορονοϊού. Η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και ανέλυσε, παράλληλα, τους λόγους που θα είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από τις μάσκες πριν από την άνοιξη του 2022.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορονοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά πως «φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» και τόνισε πως τα όποια αποτελέσματα θα τα δούμε σε 20 μέρες περίπου, ενώ σημείωσε πως: «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ».

Την ίδια ώρα, η ίδια πρότεινε να βρίσκονται εμβολιαστικά συνεργεία στα σχολεία, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα», καθώς το ποσοστό εμβολιασμού από 15 έως 17 είναι μόλις 21% ενώ στις ηλικίες 12 με 15 ετών είναι μόλις 13%. Μάλιστα, όπως είπε σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι παιδίατροι στον εμβολιασμό των παιδιών.

powered by Rubicon Project
Στην συνέχεια η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο δύσκολο τρίμηνο που έρχεται λέγοντας πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

Υποστήριξε πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δ και το γεγονός ότι δεν έχουμε πετύχει ακόμα το τείχος ανοσίας ανέφερε πως δεν θα χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δ».

Αναφέρθηκε και στην τρίτη δόση, σημειώνοντας πως εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους, «αναμνηστική» δόση θα λάβουν μέσα στον Οκτώβριο οι υγειονομικοί και όσοι είναι πάνω από 60.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από υγειονομικούς, τονίζοντας πως θα πρέπει να τιμωρηθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι στην απάτη: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα