Μαθητές έφαγαν μακαρόνια με κιμά και “έλιωσαν” στην w.c. – 67 κρούσματα σε 7 σχολεία και μια λιποθυμία

17.05.2024 / 16:52
ka 4

Σοκ προκαλεί η είδηση για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία, με τους γονείς τους να ξεσπούν για το περιστατικό, προσφεύγοντας μάλιστα στη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν καταγραφεί 67 κρούσματα σε 7 σχολεία.

Δεκαπέντε παιδιά από τη Λαμία που είχαν καταναλώσει τα ίδια σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά, παρουσίασαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετούς και διάρροιες.

«Από τις 233 μερίδες που διακινεί το σχολείο μας, 15 παιδιά έπαθαν αυτά τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια. Και τα 15 παιδιά είναι καλά, τα δύο μάλιστα έχουν έρθει και στο σχολείο σήμερα, Παρασκευή (17.ο05.24)», δηλώνει στο newsit.gr ο Νίκος Κύρκος, διευθυντής του 14ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

«Οι περισσότεροι γονείς το θεώρησαν γαστρεντερίτιδα γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν συμβαίνουν αυτά. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα 15 είχαν φάει από το συγκεκριμένο φαγητό, λιγκουίνι με κιμά.

Και η εταιρεία catering το ψάχνει το ζήτημα. Είμαστε σε επικοινωνία. Τόσα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τα γεύματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, τώρα τι έχει συμβεί δεν μπορώ να καταλάβω. Πάλι καλά που τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», συνεχίζει.

Και επισημαίνει: «Δεν ξέρω αν θα γίνει κάποια καταγγελία. Μέλημά μας είναι η υγεία των παιδιών και να πηγαίνουν όλα καλά και να εντοπίσουμε ό,τι ακριβώς συνέβη. Συμβαίνουν αυτά αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι σοβαρά, έχουν να κάνουν με παιδιά».

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, κατέφυγαν το πρωί της Παρασκευής οι γονείς των μαθητών που έπαθαν την τροφική δηλητηρίαση από τα μακαρόνια με κιμά στα σχολικά γεύματα.

«Πάθαμε όλοι σοκ, το παιδί πονούσε υπερβολικά, έκανε εμετούς, σε σημείο που λιποθύμησε από τους πόνους, μας έλεγε ”μουδιάζει το κεφάλι μου”, ζήσαμε έναν εφιάλτη. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι», περιέγραψε η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα