Μαθήματα στους έγκλειστους των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου από το Εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού

10.03.2023 / 13:40
DSCN5715

Το Εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων για μία ακόμα χρονιά συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου και στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Πέμπτη 2 Μαρτίου και στην εικαστική εκπαίδευση συμμετέχουν εθελοντικά καθηγητές από το εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Στη διδασκαλία θα συμμετάσχουν συνολικά τέσσερις εικαστικοί εκ των οποίων δύο κεραμίστες και δύο ζωγράφοι. Πρόκειται για τους καθηγητές Παναγιώτα Κοντόγεωργα, Σπύρο Μεθενίτη, Ιωάννη Παπαδόπουλο και Βασιλική Στάμου, οι οποίοι θα παραδίδουν μαθήματα ζωγραφικής, κατασκευών και κεραμικής στους εκπαιδευόμενους.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων θα παρέχει δωρεάν και τα απαιτούμενα υλικά.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων του σχολείου 2ης ευκαιρίας στις φυλακές του «Αγίου Στεφάνου» με την ενεργή συμμετοχή του Εικαστικού Εργαστηρίου, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού και των προγραμμάτων, τονίζοντας πως όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τέχνη και έκφρασης μέσα από αυτή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα