Μαστοράκου: Το εμβόλιο καλύπτει από τη βαριά νόσηση

21.08.2021 / 13:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 50

«Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει από τη νόσηση αλλά από τη βαριά νόσηση. Αυτό από μόνο του είναι πολύτιμο και αυτή είναι και η ουσία του εμβολιασμού» έχει δηλώσει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Και συνεχίζει: “Ο εμβολιασμός μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό. Στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ όμως, για παράδειγμα, βλέπουμε ότι υπάρχει ένας βαθμός διαφυγής και η μετάλλαξη βρίσκει πιο εύκολα τρόπο να περάσει τα αντισώματα. Το ότι πολίτες σε κοινωνία με υψηλό τείχος ανοσίας κολλούν μαζικά κορονοϊό και ειδικά την μετάλλαξη Δέλτα ενώ είναι εμβολιασμένοι είναι εμφανές ήδη στο Ισραήλ.

Το στοίχημα στην ουσία είναι το εξής- να εμβολιαστούν άπαντες σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να βρίσκει ολοένα και λιγότερο τρόπο ο ιός να μεταλλάσσεται, να μεταδίδεται, να μεταγράφεται και στο τέλος να καταλήξει να συμπεριφέρεται όπως μια απλή ίωση».

Η κυρία Μαστοράκου πάντως, σημειώνει και το εξής: «ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 10%, δε δείχνει, για λόγους που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του ανοποιητικού του καθενός, το ίδιο καλή ανοσιακή ανταπόκριση στα εμβόλια. Οι συγκεκριμένοι, μπορεί να κολλήσουν πιο εύκολα από άλλους εμβολιασμένους αλλά και πάλι θα προστατευτούν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα