Παρασκευή, 3.02.2023, 3:48 μμ

Μαστοράκου: Αυτά μας προβληματίζουν για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

22.02.2022 / 13:02
gka 48

Το θρίλερ στην Πάτρα μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας να αναμένεται να βγουν ακόμα και εντός της ημέρας…

Η Πάτρα αλλά και ολόκληρη η χώρα περιμένουν να μάθουν. Πώς τα τρία αγγελούδια της ίδιας οικογένειας έφυγαν από τη ζωή και αν τελικά οι διαρροές για εγκληματική ενέργεια θα επιβεβαιωθούν. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, εξήγησε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια των γιατρών, με ορισμένα όπως είπε, να τους προβληματίζουν έντονα.

«Θα ήθελα να επιφυλαχθώ για αυτό που βγήκε στο φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω» επεσήμανε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα που διαψεύστηκε από τους ιατροδικαστές.

«Αυτό που θα επιβεβαιώσω είναι ότι πραγματικά στους ιατρικούς κύκλους συζητείται έντονα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθούν τρία παιδιά με τρία διαφορετικά ιστορικά να πεθαίνουν περίπου με τον ίδιο τρόπο χωρίς να έχει εξακριβωθεί η ακριβής αιτία» συμπλήρωσε η κ. Μαστοράκου. Ήδη έχουν ετοιμαστεί οι ιατρικοί φάκελοι, τα ιστορικά των παιδιών και είναι έτοιμοι οι γιατροί της Πάτρας να καταθέσουν, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

«Να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι οι γιατροί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και προσπάθησαν να θωρακίσουν ειδικά την Τζωρτζίνα που ήταν το τρίτο παιδί με όλες τις εξετάσεις» υπογράμμισε. Έχει γίνει μια πολύ αναλυτική δουλειά από ιατρικής άποψης, σημείωσε, «επομένως αυτά θα τεθούν υπόψη της δικαιοσύνης και σαφώς αναμένουμε αφού συνδυαστούν οι φάκελοι και τα ιστορικά από την Αθήνα, ότι θα βοηθηθούν οι αρχές να βρουν την άκρη σε αυτό το περίεργο, ανεξήγητο φαινόμενο».

Αυτό που προβληματίζει, εξήγησε η κ. Μαστοράκου, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά όταν ήταν στην διαδικασία συστηματικής παρακολούθησης με μόνιτορ στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα. «Δεν έδειχναν, η Τζωρτζίνα ειδικά, καρδιολογικά να υπάρχει κάποιο συμβάν, ενώ όταν έφευγαν από τον κύκλο της παρακολούθησης, τότε εμφάνιζε τα επεισόδια. Αυτό μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση».

Ο προβληματισμός είναι έντονος, επανέλαβε. «Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα, γιατί πρέπει να συνδυαστούν όλες οι νοσηλείες και από την Αθήνα, αλλά σαφώς υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πώς ένα παιδί μένει ενάμιση μήνα περίπου στην μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου, αντίστοιχα στο Καραμανδάνειο κάποιες μέρες, όταν είναι υπό στενή παρακολούθηση δεν παρουσιάζει απολύτως τίποτα στις καταγραφές, δεν έχει κάποιο συμβάν και όταν μένει μόνο του εκεί παρουσιάζει όλα τα συμβάντα» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα πότε μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις και από πού θα εξαχθούν συμπεράσματα, η κ. Μαστοράκου διευκρίνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 πως το αν θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις οριστικές απαντήσεις δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς. «Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί τώρα στην περίπτωση της Τζωρτζίνας θα γίνει πιο εξειδικευμένη ανάλυση σε σχέση με τα προηγούμενα παιδιά, όσο αφορά στους ιατρικούς φακέλους. Οι γιατροί είναι πανέτοιμοι να καταθέσουν, επομένως από ιατρικής πλευράς είναι όλα έτοιμα, απλά αναμένουμε την ιατροδικαστική απάντηση».

newsit

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα