Μάρκου : Εκατοντάδες υποψήφιοι, που ενώ έγραψαν εξαιρετικά στις Πανελλήνιες εξετάσεις, μένουν εκτός Πανεπιστημίου

20.07.2021 / 23:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nta 43

Ο κ. Μάρκου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, επί του Σ/Ν Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας σοκαρισμένος από τις πλείστες περιπτώσεις, που προσφάτως έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας και αφορούν εκατοντάδες υποψηφίους, που ενώ έγραψαν εξαιρετικά στις Πανελλήνιες εξετάσεις, μένουν εκτός Πανεπιστημίου λόγω των ρυθμίσεων της κ. Κεραμέως.  Παράλληλα απευθύνθηκε με έντονο τρόπο και στην πλειοψηφία των Πρυτάνεων που απαρτίζουν τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, δέχθηκαν τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και τώρα βρίσκονται υπόλογοι ενώπιον Διδασκόντων, γονέων και φοιτητών, καθώς άξια Τμήματα των Πανεπιστημίων κλείνουν.

Ζήτησε  από την Υπουργό Παιδείας να επιδείξει την ελάχιστη γενναιότητα αναγνωρίζοντας δημοσίως, ότι η περιβόητη προκήρυξη για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, αποτελεί ουσιαστικά έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που προετοίμασε το έδαφος και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια των προσλήψεων (εκπόνηση οικονομικής μελέτης, εξασφάλιση χρηματοδότησης κλπ). Ταυτόχρονα, επεσήμανε με τη σειρά του το προφανές: Το παρόν σ/ν δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, και έχει δύο θεμελιώδη προβλήματα: α) την παράλειψη πρόβλεψης οριζόντιας επιμόρφωσης όλων των εκπαιδευτικών και β) τη διαδικασία των μονοπρόσωπων οργάνων, λόγω της γνωστής πλέον αλλεργίας της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στη συλλογικότητα. Δημιουργεί κλίμα στιγματισμού: Σχολείων και Εκπαιδευτικών

Τέλος, απευθύνθηκε στην κ. Κεραμέως ρωτώντας την εάν σήμερα, 20 Ιουλίου, σκοπεύει να λάβει επιτέλους μέτρα για την αύξηση των σχολικών αιθουσών, έτσι ώστε οι μαθητές να μη στοιβάζονται το Σεπτέμβριο σε αίθουσες χωρίς αερισμό και κλιματισμό. «Παίρνετε, έστω και τώρα, καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα