Μάρκου- Αναγνωστοπούλου: Πότε επιτέλους θα δημιουργηθεί δεύτερος Πυροσβεστικός Σταθμός στην Πάτρα;

19.04.2021 / 13:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
markoy-anagnostopoyloy-2019

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σία) Αναγνωστοπούλου 8 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά για την ίδρυση δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη της Πάτρας.

Μέχρι και σήμερα, παρά τις ρητές και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις ότι επίκειται η δημιουργία του δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού, κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρόλο που σωρεία κυβερνητικών ανακοινώσεων και δημοσιογραφικών πληροφοριών ανέφεραν εδώ και καιρό ότι το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής Προεδρικού Διατάγματος.

Η δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα κρίνεται απαραίτητη αφού πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με πληθυσμό που υπερβαίνει τις 300.000 κατοίκους και οι ανάγκες της καλύπτονται με δυσκολία και υπερένταση των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής από τον έναν μόνο σταθμό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Δήμος Πατρέων διαθέτει βιομηχανίες, βιοτεχνίες, υπηρεσίες που στεγάζονται σε πολυπληθή κτίρια, εμπορικά κέντρα και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με συνάθροιση κοινού με κεντρική και μεγαλύτερη αυτή του Καρναβαλιού, που χρήζουν συνεχούς περιφρούρησης και πυρασφάλειας. Περιβάλλεται δε από ορεινό όγκο και δασικές εκτάσεις, ενώ καλείται να καλύψει -σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκτασή της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα