Μάρκου – Αναγνωστοπούλου : Ομαδικές απολύσεις σε εργοστάσιο της Αχαΐας

28.06.2021 / 20:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsa 33

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρουν τα εξής:  «Όπως ενημερωνόμαστε, από δημόσια ανακοίνωση της παράταξης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, «Εργατική Ενότητα», η διοίκηση της Πατραϊκής Χαρτοποιίας ΑΕ, κατά τη λήξη της μεσημεριανής βάρδιας της Παρασκευής 25.06.2021, προέβη σε μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την τμηματική απόλυση 21 συναδέλφων τους από την επιχείρηση, με την αιτιολογία ότι πρόκειται να διακόψει τη λειτουργία της παραγωγικής χαρτοποιητικής μηχανής.

Το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα της απόλυσης 21 εργαζομένων από μια παραγωγική επιχείρηση της πόλης μας, μέχρι σήμερα δεν έτυχε της δημοσιότητας που του έπρεπε. Σπάμε λοιπόν τη σιωπή και θυμίζουμε ότι οι απολύσεις αυτές έρχονται έναν περίπου μήνα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελληνική οικονομία, λίγες εβδομάδες αφότου ψηφίστηκε ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας και ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει η μελάνη των υπογραφών των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στο αντεργατικό έκτρωμα του κ. Χατζηδάκη. Υπογραφές που τέθηκαν κάτω από ένα νομοσχέδιο – καταδίκη για τους εργαζόμενους και οι οποίες θα εμφανίζονται κάτω από την υπογραφή κάθε επιχειρηματία, που θα γνωστοποιεί σε εργαζομένους την καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους, όπως σήμερα γίνεται στην Πατραϊκή Χαρτοποιία ΑΕ.

Δηλώνουμε και εμείς με τη σειρά μας ότι θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Πατραϊκής Χαρτοποιίας και καλούμε το πολιτικό προσωπικό της Π.Ε. Αχαΐας να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να υπάρξει επικοινωνία με τους επικεφαλής της εταιρείας και να τους ζητηθεί η ανάκληση της απόφασής τους. Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα πρωτοβουλίες αποτροπής των ομαδικών απολύσεων στην Πατραϊκή Χαρτοποιία ΑΕ, τότε θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα αδιέξοδα στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία και κυρίως στις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα