Μαρκ Φλάισμαν: Παγκόσμια θλίψη για τον πρώην ιδιοκτήτη του θρυλικού Studio 54 που έφυγε από τη ζωή με ευθανασία

14.07.2022 / 15:59
flanagan

Τέλος στη ζωή του σε κλινική στην Ελβετία έβαλε ο Μαρκ Φλάισμαν με υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Ο Φλάισμαν έπασχε από μια άγνωστη εκφυλιστική ασθένεια από το 2016, που τον άφησε καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσε πως δεν μπορούσε πλέον να κουνήσει το αριστερό του πόδι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Όπως είχε δηλώσει η σύζυγός του, η κατάστασή του ήταν χειρότερη από το να είναι παράλυτος. «Είναι χειρότερο από το να μην μπορείς να περπατήσεις. Ο Μαρκ δεν έχει ισορροπία. Του πέφτουν πράγματα και δεν ξέρει πού βρίσκεται το σώμα του στον χώρο. Οι γιατροί αρχικά πίστευαν ότι είχε μια μορφή Πάρκινσον. Αλλά δεν είναι αυτό. Κανείς δεν ξέρει τι έχει».

Τελικά, ο πρώην ιδιοκτήτης του θρυλικού Studio 54 είπε ότι κατέληξε στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία αφότου διάβασε ένα βιβλίο σχετικά με τη διαδικασία.

«Άργησα να πάρω την απόφαση», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα στη «New York Post». «Πριν από δύο χρόνια αποφάσισα ότι δεν άξιζε να ζω. Πήρα πολύ Xanax και κατέληξα στο νοσοκομείο. Διάβασα εκεί ότι ο ευκολότερος τρόπος να πεθάνεις είναι να πνιγείς. Αλλά δεν ήθελα τον πόνο. Θα αγόραζα ένα όπλο. Αλλά η γυναίκα μου μεσολάβησε. Αρχίσαμε να ψάχνουμε ένα μέρος όπου θα ήταν νόμιμο να βρούμε κάποιον να το κάνει».

Η Μίμι προσπάθησε αρχικά να τον σταματήσει, αλλά επέλεξε να τον αφήσει να ακολουθήσει τον δρόμο που ο ίδιος ήθελε.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στη «New York Post» πως ξόδεψε 15.000 δολάρια για να κλείσει ένα εισιτήριο πρώτης θέσης -με απλή μετάβαση- στη Ζυρίχη, όπου βρίσκεται η γνωστή κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα