Μαρίνος Σκανδάμης: Πως σχολιάζει τις εξαγγελίες Πέτσα από την Πάτρα για τις πληγείσες περιοχές από την φωτιά

04.08.2021 / 11:02
3563381

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΛΑ Μαρίνος Σκανδάμης με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Κυβερνητικού Κλιμακίου υπό τον Στέλιο Πέτσα, στα καμένα της Αιγιάλειας και την ανακοίνωση μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων και των περιοχών σε γραπτή δήλωση του χαρακτήρισε “φτωχικές τις εξαγγελίες Πέτσα”.

ΔΗΛΩΣΗ

«Η πυρκαγιά της Ζήριας αποτελεί την πλήρη διάψευση της κυβερνητικής “επιτυχίας”. Το επικοινωνιακό μπαράζ δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη σχεδίου, συντονισμού και διαχείρισης μιας τρομερής καταστροφής, εξαιρουμένων πυροσβεστών και αστυνομικών που υπερέβησαν εαυτούς.

Αυτά προστέθηκαν στην τραγική διαχείριση πυρκαγιών στις παρυφές της Πάτρας, με τα εναέρια μέσα να μην έχουν τη δυνατότητα ν’ αντιμετωπίσουν επαρκώς το διπλό μέτωπο Πάτρας – Τριταίας. Ας σοβαρευτούν στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια κι ας εργαστούν να κλείσουμε τις τόσες πολλές πληγές. Οι φτωχικές εξαγγελίες του αν. υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα για τη Ζήρια, δεν εισέφερε καμία απολύτως δέσμευση για τα σοβαρότερα θέματα της επόμενης ημέρας.

Μεταξύ άλλων, δεν ανακοινώθηκε σε ποιο χρονικό διάστημα θα καταβληθούν αποζημιώσεις για οικίες, πότε σε αγρότες – κτηνοτρόφους και ποιες για το μελλοντικό τους εισόδημα, αφού για την επόμενη πενταετία δεν θα αποκομίσουν ούτε ευρώ από το κατεστραμμένο φυτικό ή ζωικό κεφάλαιό τους.

Δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά για πληγέντες επαγγελματίες, ούτε και την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης. Ζητάμε συγκεκριμένες χρονικές και ουσιαστικές δεσμεύσεις, που θα ανακουφίσουν πραγματικά, ώστε να μην εγκαταλειφθούν οι κάτοικοι Ζήριας, Λαμπιρίου, Καμαρών και Λόγγου να παλεύουν για χρόνια μόνοι τους με τη γραφειοκρατία για να λάβουν κάποτε, κάποιες πενιχρές αποζημιώσεις. Η ΠΔΕ πρέπει να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους και να ζητήσει το απόλυτο για την περιοχή. Όλοι κρίνονται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα