Μαρινάκης: Σοβαρότατες ενδείξεις για εμπρησμό στην Πάρνηθα 

24.08.2023 / 21:04
ka 109

Για τις έρευνες που γίνονται για τους εμπρησμούς στις περιοχές που είχαμε τις μεγάλες πυρκαγιές, τον απολογισμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής για τις καταστροφές αλλά και για τις ευθύνες που υπάρχουν μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι έχουμε συνολικά 155 κατεστραμμένα κτίσματα σε όλη την επικράτεια. Όχι μόνο σπίτια αλλά και επιχειρήσεις και εργοστάσια. Διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αποκατασταθούν.

Όσον αφορά στην φωτιά της Πάρνηθας ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για εμπρησμό. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις».

Σημείωσε ότι έχουμε σε 1,5 μήνα πάνω από 100 προσαγωγές και συλλήψεις με πάνω από τις μισές να αποτελούν εμπρησμούς με δόλο. «Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο», τόνισε χαρακτηριστικά. «Αυτοί που βάζουν τις φωτιές είναι εγκληματίες των χειρότερων εγκλημάτων. Μερικές φορές η αμέλεια είναι πλέον δύσκολο να διακριθεί από τον δόλο ειδικά όταν υπάρχουν προειδοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας έναν απολογισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι πυροσβέστες και εναέρια μέσα αλλά τόνισε επίσης ότι  είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός.

Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση, συμπλήρωσε και αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης.

«Ως προς την αποκατάσταση των πληγέντων αυτή θα συνεχιστεί. Χρόνο με το χρόνο το σχέδιο θα είναι πιο οργανωμένο και ο πρωθυπουργός όπως βγήκε μπροστά και θα το ξανακάνει. Ποτέ δεν έχει κρυφτεί από την ευθύνη. Θα έχουμε απολογισμό και αυτά που πρέπει να διορθωθούν και θα γίνει το καλύτερο δυνατόν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα