Μαριέττα Μάρκου: “Γνωρίζεις την αρχή …”

20.06.2022 / 14:36
photo_2022-06-20_14-31-56


Είναι το παιδί που έμενε πιο κάτω , που μεγάλωσε με τις καλύτερες προδιαγραφές , που δεν του έλειπε τίποτα , που σπούδασε και είχε ένα σπιτι να μείνει …
Κάπου έχασες την συνέχεια…
Έρχεσαι στο σήμερα και αντικρίζεις …
Έναν άνθρωπο φάντασμα του εαυτού του , βυθισμένο στις καταχρήσεις , παρατημένο από κάθε έννοια ύπαρξης , χωρίς στοιχειώδη αντίληψη της υγιεινής και πάντα με μια σακούλα , σε αυτή μέσα ότι πολυτιμότερο υπάρχει γι αυτόν -οι ουσίες και το αλκοόλ .
Σκέφτεσαι .. Να καλέσεις ένα ασθενοφόρο ; Να του μιλήσεις ; Να κανεις τι ;;;
Πας κοντά να δεις εάν έχει τις αισθήσεις του , τις έχει , τον ρωτάς εάν θέλει βοήθεια , δεν τον φοβάσαι πια , τον έχεις συνηθίσει , είναι ευγενικός και ακίνδυνος . Έχει επιστρέψει από άλλη μια «επισκεψη» στο νοσοκομείο , κάπου έπεσε και χτύπησε , κάποιος τον είδε αναίσθητο και κάλεσε για βοήθεια, αλλά ο ιδιος δεν θυμάται να σου πει…Δεν ξεχωρίζεις τα παλιά ράμματα από τα καινούργια , το ξεραμένο αίμα είναι παντού, στο πρόσωπο στο σώμα μα κυρίως στην ψυχή . Μια ψυχή τραυματισμένη , μια εικόνα με δυο όψεις -της κατάντιας αλλά και της αξιοπρέπειας .
Δεν θα σου ζητήσει ποτέ χρήματα .
Δεν θα σου ζητήσει ποτέ φαγητό .
Δεν θα σου ζητήσει ποτέ τίποτα .
Θα σε ευχαριστήσει γιατί τον αφήνεις να κάτσει λίγο να ξεκουραστεί , εκεί που όπως λέει νιώθει ασφάλεια , που δεν τον βρίζεις , δεν τον φτύνεις , δεν τον διώχνεις .
Θα σου πει να μην τον φοβάσαι .. τι ειρωνία .. ίσως αυτός θα έπρεπε να φοβάται εμάς .
Αλλά , αυτή είναι η δίκη μου οπτική , η εκ του ασφαλούς, γιατί εγώ δεν μένω στο διπλανό σπιτι από το δικό του , δεν αναπνέω την βρωμια, τις ακαθαρσίες , δεν βλέπω τα ποντίκια και τις κατσαρίδες , δεν έχω μικρό παιδί που δεν μπορεί να καταλάβει και δεν μπορώ να του εξηγήσω .
Τι πήγε στραβά ; Η τύχη ; Οι λάθος επιλογές ; Η «μαγκιά» ; Η μόδα ; Κάτι πιο βαθύ ; Ίσως και ο ίδιος να μην θυμάται πια να σου πει ..
Νύχτωσε, ο Δημήτρης δεν επιστρέφει ούτε για λίγο στην πραγματικότητα ώστε να σηκωθεί και να μπορέσει να πάει σπιτι του ..
Μια ακόμα εικόνα του σήμερα, που θα επιλέξουμε να προσπεράσουμε ή να περάσουμε στο απέναντι πεζοδρόμιο για να αποφύγουμε την «βρωμια» του Δημήτρη.
Του Δημήτρη σήμερα , της Μαρίας αύριο ….

Ένα μπράβο ανθρωπιάς στο ΕΚΑΒ και στην ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που μίλησαν και χειρίστηκαν την κατάσταση ..

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα