Μαρία Τσάλλα: «Εξαφάνισαν» και τον κατάσκοπο σύζυγό της – Πού εστιάζουν οι έρευνες

20.03.2023 / 10:47
fa 2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» και είχε εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου.

Τόσο στην ΕΥΠ όσο στις Ευρωπαϊκές Αρχές, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, με τις έρευνες να εστιάζουν στο δίκτυο που προσπαθούσε να στήσει η ίδια στη χώρα μας, όσο και στους συνδέσμους που τη βοήθησαν να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει και ο σύζυγός της, επίσης κατάσκοπος που δρούσε στη Βραζιλία, και εξαφανίστηκε την ίδια περίοδο με εκείνη. Ο «Ντάνιελ Κάμπος» (Gerhard Daniel Campos Wittich), όπως και ήταν το κωδικό του όνομα, διέμενε στη Βραζιλία και είχε καταφέρει να εξασφαλίσει το πολυπόθητο διαβατήριο για την Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Ο ίδιος δήλωνε διπλή υπηκοότητα – βραζιλιάνικη και αυστριακή. Στην πραγματικότητα είναι Ρώσος που ανακλήθηκε και αυτός πίσω στην πατρίδα του, όπως μεταδίδεται.

Ο άνδρας διατηρούσε σχέση με μία γυναίκα από τη χώρα για να έχει κάλυψη, η οποία ήταν και εκείνη που τον αναζήτησε πρώτη όταν έχασε τα ίχνη του. Της είχε πει ότι θα λείψει μερικές ημέρες σε ταξίδι, ωστόσο, δεν ξαναείχε νέα του. Τότε ξεκίνησε μια εκστρατεία για τον εντοπισμό του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα