Μαρία Κυριακοπούλου: Εύχομαι το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 να σηματοδοτήσει την ελπίδα

23.01.2021 / 12:33
ARMA5

Η Μαρία Κυριακοπούλου λίγο πριν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, μιλά στον «Κόσμο» ως Βασίλισσα και για το 2021 και μας μεταφέρει στον παλμό και στην μαγεία του Καρναβαλιού, που φέτος θα ζήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Αλεξοπούλου

Τι σημαίνει για εσένα το Πατρινό Καρναβάλι;

Το Πατρινό καρναβάλι ιδιαίτερα μετά και την περσινή έντονη καρναβαλική μου εμπειρία αναμφίβολα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Κέφι, μουσική, χορός, δημιουργία, τέχνη, φαντασία, χρώματα, χαμόγελα είναι μόνο λίγες λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν κάθε καρναβάλι που περιμένουμε πως και πως να έρθει κάθε χρόνο και να μας συνεπάρει στην τρέλα του.

Ποιές είναι οι σκέψεις σου για το γεγονός ότι είσαι η μοναδική κοπέλα που γίνεσαι για δεύτερη φορά βασίλισσα του Καρναβαλιού;

Πάντα πίστευα πως πίσω από όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή μας, κρύβεται ένας καλός λόγος. Ωστόσο, δεν νιώθω ότι η «θητεία» μου ως βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού έληξε ποτέ. Η πανδημία ήρθε να βάλει μια παύση στις ζωές όλων μας και φέτος θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό που αφήσαμε στην μέση.

Πώς έχεις βιώσει την εμπειρία να ζήσεις από «μέσα» την προετοιμασία της διοργάνωσης του Καρναβαλιού;

Πραγματικά είναι μια μοναδική εμπειρία που αν δε την ζήσεις ίσως είναι δύσκολο να την καταλάβεις. Πίσω από κάθε φαντασμαγορική εκδήλωση, από την παρέλαση, από τα ευφάνταστα άρματα και κοστούμια βρίσκονται άτομα με μεγάλη όρεξη, μεράκι και πολύ αγάπη για τον πατρινό καρναβάλι, που προετοιμάζονται αδιάκοπα σχεδόν όλο το χρόνο, ώστε να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτοί οι «αφανείς» ήρωες δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, τους τεχνικούς, τους μουσικούς, τους φωτογράφους, τους καλλιτέχνες, τους αιώνιους καρναβαλιστές και φυσικά τους εθελοντές που η συμβολή τους είναι μεγάλη. Έχουμε το καλύτερο καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα!

Πόσο διαφορετικός θα είναι ο ρόλος σου στο πρωτότυπο φετινό Καρναβάλι;

Σίγουρα δεν θα είμαι στο άρμα μου, δεν θα δέχομαι παιδικές αγκαλιές και θερμούς χαιρετισμούς που τόσο μας έχουν λείψει, ωστόσο σαν κάθε καλή βασίλισσα δεν μπορώ να ξεχάσω τους υπηκόους μου (τα γέλια) και θα έχω ενεργό ρόλο στις πολλές και ξεχωριστές διαδικτυακές εκδηλώσεις που προετοιμάζονται, με σκοπό να μεταδώσουν όσο πιο πολύ μπορούν τον παλμό του Πατρινού Καρναβαλιού σε μικρούς και μεγάλους.

Πώς αισθάνεσαι που φέτος δεν θα ξεφαντώνουν καρναβαλιστές στο δρόμο;

Είναι πολύ στενάχωρο αλλά δυστυχώς ήταν φυσικό και επόμενο μετά από όλα όσα βιώνει η ανθρωπότητα παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας. Εύχομαι το καρναβάλι του 2021 να σηματοδοτήσει την ελπίδα και το καρναβάλι του 2022 να μας φέρει πάλι στους δρόμους χορεύοντας, με χαμόγελα που δεν θα τα κρύβει η μάσκα και χέρια δεμένα σφικτά που δεν θα τα περιορίζει η απόσταση.

Τι είναι αυτό που περιμένεις ότι θα κάνει ξεχωριστό το Πατρινό Καρναβάλι του 2021, εν μέσω της δύσκολης και πρωτόγνωρης εποχής που ζούμε;

Το ξεχωριστό του Πατρινού Καρναβαλιού του 2021, είναι η ίδια η ύπαρξή του! Σε μια εποχή που κάθε άλλο παρά εύκολη δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις για τον καθένα ξεχωριστά, εκδηλώσεις τέτοιου είδους έμοιαζαν μακρινό όνειρο. Κι όμως! Το Πατρινό καρναβάλι έρχεται και είναι εδώ για να δώσει ελπίδα, να χαρίσει λίγο φως μέσα στις σκοτεινές ειδήσεις που μας κατακλύζουν και να μας υπενθυμίσει πως όλα όσα μας έχουν λείψει είναι δίπλα μας και θα μας περιμένουν μέχρι να τελειώσει όλο αυτό, να τα χαρούμε και να τα ζήσουμε εις το έπακρον ξανά.

Ποιό θα ήταν το μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στους καρναβαλιστές που φέτος δεν μπορούν να βιώσουν την περίοδο του Καρναβαλιού όπως έχουμε συνηθίσει και αγαπήσει ιδίως εμείς οι Πατρινοί;

Ας δούμε όλο αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως ως μια πρόκληση ώστε να γίνουμε καλύτεροι, να αυτοβελτιωθούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Σίγουρα το Καρναβάλι όπως το έχουμε συνηθίσει θα μας λείψει πολύ όπως μας έχουν λείψει και τόσα άλλα, όμως σας εγγυώμαι πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2021 θα σας ταξιδέψουν και θα αποτελέσουν μια μοναδική εμπειρία για όποιον αποφασίσει να βάλει λίγο χρώμα και λίγο κέφι στην ζωή του. Προπάντων πρέπει να έχουμε υγεία και να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Με το καλό του χρόνου ευελπιστούμε όλα να γίνουν όπως πριν και ακόμα καλύτερα.

Ποιός θα είναι ο ρόλο σου στις διαδικτυακές και τηλεοπτικές  εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Καρναβαλικός Οργανισμός για το 2021;

Ο ρόλος μου δεν θα είναι άλλος από τον ρόλο της βασίλισσας. Μάλιστα αν φέρει κανείς στο μυαλό του και τις περσινές εκδηλώσεις που είχα την χαρά να συμμετέχω, θα είμαι πολύ κοντά με τον τρόπο μου ειδικά στους μικρούς καρναβαλιστές και συγκεκριμένα στις παιδικές εκδηλώσεις. Ενώ αξίζει να επισημάνουμε πως κάθε Κυριακή 12 – 2 στον αέρα του UpFm στους 103,7 θα αφιερώνω μια ώρα από την ραδιοφωνική μου εκπομπή στην ενημέρωση σας για τα καρναβαλικά δρώμενα.

Θα σε δούμε και ζωντανά με το φόρεμα και το στέμμα σου;

Απέχουμε λίγες μέρες πριν την έναρξη, και το Πατρινό Καρναβάλι είναι μπροστά μας και μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Μείνετε συντονισμένοι μόνο αυτό μπορώ να πω!

Τι εύχεσαι για το επόμενο Πατρινό Καρναβάλι;

Εύχομαι το Πατρινό Καρναβάλι 2022 να είμαστε υγιείς, απαλλαγμένοι από την πανδημία και τα τυχόν κατάλοιπα της, ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ για να το ζήσουμε όπως πρέπει και όπως θέλουμε. Λίγη υπομονή ακόμα και όλα θα πάνε καλά! Ας μην ξεχνάμε την δύναμη της θετικής ενέργειας και της αισιοδοξίας!

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”, ένθετο “Κόσμος”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα