Μαλακό χταποδάκι ξιδάτο

28.04.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xtapodi-ksidato-500-960x480

Αγαπημένο χταποδάκι ξιδάτο, κατάλληλο να συνοδέψει τις σαλάτες σας ή μια φάβα.

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1.200 γραμμ.
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
60 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Διαδικασία

Κόβετε το χταπόδι στη μέση και το τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.

Τοποθετείτε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. Κόβετε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες και τις βάζετε σε ένα μπολ. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και ξίδι, και πασπαλίζετε με ρίγανη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα