Παρασκευή, 19.08.2022, 4:42 πμ

Μακρόν: Να μας πει η Τουρκία ξεκάθαρα τη θέση της για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

21.06.2022 / 19:10
makron

Να ξεκαθαρίσει «εδώ και τώρα» η Τουρκία τη θέση της για την αμυντική στρατηγική στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αντικείμενο της συνάντησης Μακρόν – Στόλτενμπεργκ ήταν η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στη Μαδρίτη.

Κατά τα φαινόμενα, αφορμή για την απαίτηση του Εμανουέλ Μακρόν να ξεκαθαρίσει την στάση της η Τουρκία, ήταν το γεγονός πως η Άγκυρα φρενάρει την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στην Ατλαντική Συμμαχία.

Ειδικά επί αυτού του θέματος, ο πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φιλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Επανέλαβε επίσης την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό, για το οποίο διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα