Μακρή: Η δια ζώσης εκπαίδευση δεν θα επιβαρύνει τη δημόσια υγεία

09.09.2021 / 20:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ra 28

Την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους μαθητές εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» στο MEGA.    

«Μέχρι στιγμής τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών δεν είναι ενθαρρυντικά» σημείωσε. «Συν τω χρόνω, τα ποσοστά θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Χωρίς να αισιοδοξώ ότι θα φτάσουν τα ποσοστά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ή των ενηλίκων», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία, η υφυπουργός τόνισε ότι αυτά συντάχθηκαν από κοινού με τους ειδικούς.

«Τα παιδιά που είναι ασυμπτωματικά θα εντοπιστούν με το self test. Εν συνεχεία, είναι τόσο συχνός ο έλεγχος για τις στενές επαφές, που η διασπορά του 50+1%, δεν είναι η πλέον πιθανή. Αν τηρηθούν τα πρωτοκόλλα και οι οδηγίες που έδωσαν οι ειδικοί, το 50+1% σε μια τάξη δεν θα νοσήσει» υπογράμμισε. «Η επαναφορά στην δια ζώσης διδασκαλία δεν επιβαρύνει την δημόσια υγεία» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι αν κάτι δραματικά επιδημιολογικά αλλάξει «προφανώς θα διαφοροποιηθούν τα πρωτόκολλα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα