«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Και υγειονομικοί έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά – Τι είπε ο Πλεύρης

07.09.2021 / 15:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ap20147301539118

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμοί που εξέδιδε το εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς όπως ενημέρωσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανάμεσα σε αυτούς που έχουν λάβει fake πιστοποιητικά είναι και υγειονομικοί.

«Υπάρχει πρόβλημα διότι δυστυχώς ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν υγειονομικοί και από άλλες ΥΠΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε»

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε όλους όσοι υγειονομικοί έχουν πάρει ψεύτικα πιστοποιητικά να το αναφέρουν. «Να το πούνε είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Λυπούμαστε, διότι είναι μια πράξη μεγίστης απαξίας να πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό. Δίνει ροπή προς μια εγκληματική πράξη», προσέθεσε ο Υπουργός Υγείας. Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι συνολικά οι παραπάνω εμβολιασμοί είναι 31.000 και όχι 40.000 όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, ενώ σχετικά με την υπάλληλο ήδη έχουν προβλεφθεί κυρώσεις και έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της.

Μιλώντας για την τροπολογία που με την πρώτη δόση οι υγειονομικοί επιστρέφουν τα καθήκοντά τους υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είναι ξεκάθαρο: «Το μέτρο θα εφαρμοστεί και δεν θα μπορούν να εργαστούν». Εντούτοις, όπως είπε, σε ένδειξη καλής θέλησης η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι με την πρώτη δόση θα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. «Κάποιοι ήδη από τον Σεπτέμβριο εμβολιάζονται και θα επιστρέψουν», σημείωσε με νόημα.

Τέλος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η προκήρυξη για την πλήρωση 530 θέσεων γιατρών και μέσα σε αυτές τις θέσεις είναι της λειτουργίας της ΜΕΘ Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα