Μαγιορκίνης για Μποτσουάνα: Είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα

26.11.2021 / 22:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 111

Σχετικά με το νέο στέλεχος B.1.1.529», το οποίο ο διεθνής Τύπος αποκαλεί και «μετάλλαξη Μποτσουάνα», επ’αφορμής του εντοπισμού του στη χώρα αυτή της νοτίου Αφρικής, «είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα» επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σημειώνει, επίσης, πως «το στέλεχος φαίνεται ότι επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Delta» ενώ κάνει λόγο και για «σαφή σημεία επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Delta» με βάση «αδημοσίευτα στοιχεία που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω ότι θα γίνουν διαθέσιμα σύντομα».

«Με βάση αυτά τα στοιχεία» , συνεχίζει, «θεωρώ ότι σύντομα θα ονομασθεί Variant Under Investigation».

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο κ. Μαγιορκίνης αναδεικνύει τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με την αναμνηστική δόση. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έκλεισε το post του γράφοντας πως «η σημασία της τρίτης δόσης για την αντιμετώπιση τέτοιων πιθανών αναδυόμενων στελεχών είναι εξαιρετικά σημαντική καθότι έχει δείξει ότι διευρύνει την αντισωματική απάντηση σε μεγαλύτερο φάσμα μεταλλάξεων και στελεχών».

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος ΙΙΒΕΑΑ: Δεν έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη της Μποτσουάνα στην Ελλάδα -Είμαστε σε επαγρύπνηση

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα