Μαγιορκίνης: Δεν είμαστε σε φάση για κοινωνική χαλάρωση – Είναι πολύ νωρίς ακόμη

29.12.2020 / 19:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε φάση για κοινωνική χαλάρωση, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμη», έστειλε κατά την τοποθέτησή του στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Μάλιστα, στάθηκε στο γεγονός πως ακόμη η κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας παραμένει δύσκολη.

Αρχικά, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι σε διεθνές επίπεδο, «13.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από τον κορονοϊό». Και όσον αφορά συγκεκριμένα για την Ελλάδα είπε πως «η πίεση στο σύστημα υγείας παρουσιάζει σταδιακή υποχώρηση», ωστόσο στάθηκε στο γεγονός πως τα πράγματα είναι ζόρικα όσον αφορά τις εντατικές.

Όπως υπογράμμισε, «το σύστημα υγείας απόσυμφορείται με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς από αυτούς που συμπιέστηκε». Και έστειλε το μήνυμα πως «δεν είμαστε σε φάση για κοινωνική χαλάρωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη».

«Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά να είναι η ίδια που συναντήσαμε τις προηγούμενες ημέρες», προέτρεψε και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα. «Στις ευπαθείς ομάδες πάμε με μάσκα. Συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές, διατηρούμε την κοινωνική φούσκα», ανέφερε.

«Το εμβόλιο θα επιβραδύνει την πανδημία, όταν το ποσοστό που θα εμβολιαστεί ξεπεράσει το 30%», είπε επίσης ο κ. Μαγιορκίνης. Ενώ κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες «να διατηρήσουν την υπομονή τους, η πανδημία παραμένει το ίδιο, ίσως και περισσότερο επικίνδυνη»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα