Μάχη για να κρατηθούν τα σχολεία ανοικτά – Τρομάζει το “καλό” σενάριο Σαρηγιάννη

23.09.2021 / 22:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fo 64

Η μάχη για να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά αποδεικνύεται δύσκολη από την αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς αφού ήδη έχουν αρχίσει να εντοπίζονται κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές και να κλείνουν τμήματα. Ειδικοί και κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνουν ότι χρειάζεται να προχωρήσει με ταχύτητα ο εμβολιασμός των παιδιών, αλλά και να τηρούνται τα μέτρα για τη μη μετάδοση του κοροναϊού.

Κυριολεκτικά τρόμο προκαλεί η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτησή του σχετικά με τα παιδιά που θα νοσήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Θυμίζουμε ότι ο καθηγητής είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι θα νοσήσουν 12.000 παιδιά. Σε συνέντευξή του αργότερα μέσα στη μέρα στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Σαρηγιάννης διευκρίνισε ότι αυτό είναι το καλό σενάριο.

Μάλιστα, ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτό δεν είναι το ρεαλιστικό σενάριο. «Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί το ρεαλιστικό σενάριο είναι 74.000. Μιλάμε για το σύνολο της χώρας, αυτή την στιγμή η τάση που αναπτύσσεται είναι ότι είναι εφικτό μέχρι το τέλος του χρόνου, μεσοσταθμικά, το 44% των νέων κρουσμάτων να είναι παιδιά κάτω των 18», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ωστόσο, φαίνεται πως προς το παρόν τουλάχιστον, οι πρώτες δέκα ημέρες λειτουργίας των σχολείων δεν συνοδεύτηκαν με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, ο αριθμός των θετικών self test στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα είναι σταθερός, ενώ δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα μολύνσεις, ούτε στις νοσηλείες των ανηλίκων.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, το 24% των κρουσμάτων στην Ελλάδα αφορά παιδιά κάτω των 18 ετών και δεν ισχύει ότι ένα στα τρία παιδιά νοσούν, όπως έχει λανθασμένα ακουστεί από μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα