«Μαχαίρι» στις αναρρωτικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου – Από αδειούχοι σε… αναστολή

16.09.2021 / 14:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvoliasmos-nosokomeio-agriniou-2-750x375

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του ελέγχου για όλους τους εργαζομένους των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αιτωλοακαρνανίας και μέχρι στιγμής έχουν ήδη «κοπεί» οι αναρρωτικές για τους 12 από τους 39 στο νοσοκομείο Αγρινίου και για περισσότερους από 20 εκ των 45 συνολικά στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Για τους εν λόγω εργαζομένους κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος που να δικαιολογεί τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας και ως αποτέλεσμα, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ πληρωμής, όπως και οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν έμπειροι υγειονομικοί, δεν αποκλείεται σύντομα ο αριθμός των αναρρωτικών αδειών που κόβονται «μαχαίρι» στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ελέγχων να αυξηθεί σημαντικά, αν και ενδεχομένως κάποιοι όντως να έλαβαν δικαιολογημένα την αναρρωτική τους άδεια.

Από εκεί και πέρα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νοσοκομείο Αγρινίου μπαίνει στην «τελική ευθεία» για την επαναλειτουργία της ΜΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε δει το φως της δημοσιότητας το γεγονός της πολύ υψηλής, σχεδόν απόλυτης θνητότητας (41 νεκροί) που έφερε αρχικά την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη και έπειτα το κλείσιμο της ΜΕΘ, «για συντήρηση», σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ.

Τελικά αναμένονται οι ανακοινώσεις ώστε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η μονάδα να επαναλειτουργήσει με την ανάληψη καθηκόντων επιστημονικού υπευθύνου, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα