Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο «Νεολόγο»: «Κοινωνικό αίτημα η πολιτική αλλαγή» 

01.04.2023 / 8:15
MARILIZA

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

«Μετά την τραγωδία και το συλλογικό πένθος έχει αναδειχθεί ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό αίτημα, αφενός για απόδοση ευθυνών και αφετέρου ανάγκης για πολιτική αλλαγή. Καταγράφουμε μια ισχυρή δυναμική που θα φανεί στην κάλπη, το συναντάμε παντού. Για κοινωνική, προοδευτική προοπτική». Τα παραπάνω τόνισε εισαγωγικά, στον Max Fm, η πρώην Υπουργός, Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπoύλου

«Θα συνεχιστεί η αντιδημοκρατική εκτροπή και η πολιτική Μητσοτάκη ή θα υπάρξει η πολιτική αλλαγή που θα διασφαλίσει τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη; Απαιτούνται καθαρές θέσεις και όχι λογικές ίσων αποστάσεων. Ο δικός μας αγώνας είναι μονομέτωπος απέναντι στη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό», πρόσθεσε, ως προς το διακύβευμα των εκλογών και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια».

«Πρώτο κόμμα στην κοινωνία»

Στο «μικροσκόπιο» της πρώην Υπουργού μπήκαν και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μείωση της ψαλίδας με τη Νέα Δημοκρατία. Εκτιμά πως παρά τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θέλουν την Νέα Δημοκρατία να προηγείται «στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Άλλωστε πολλές φορές οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω σε σχέση με την δυναμική του κόμματος». Παράλληλα, εστίασε στη νεολαία, μια σημαντική δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετά το δυστύχημα των Τεμπών βγήκε στους δρόμος και διαδήλωσε ζητώντας απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, δείχνοντας ότι είναι παρούσα.

«Ανεπαρκής η αύξηση του μισθού»

Επιπροσθέτως, η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε «ανεπαρκή και ψηφοθηρική» την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε προσφάτως η κυβέρνηση. Στη συνέντευξή  της αναφέρθηκε στον νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος, όπως είπε, «διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις,» ενώ σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τους εργαζομένους στο έλεος της αισχροκέρδειας». Αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα εργασιακά, κάνοντας λόγο για «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, για θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό και για το ξεπάγωμα των τριετιών και την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

«Με αξιόπιστο πρόγραμμα»

«Οι δεσμεύσεις μας είναι σαφείς και κοστολογημένες. Καθημερινά αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν υπάρχει μονόδρομος, αλλά είναι οι κυβερνητικές επιλογές που ανατροφοδοτούν την κρίση, ευνοούν συστηματικά τα μεγάλα συμφέροντα, υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό κράτος και φτωχοποιούν την κοινωνία. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους και επιδίδεται σε ένα ράλι απευθείας αναθέσεων που ξεπερνούν πλέον τα 9 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμά μας είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της χώρας. Εξάλλου, πολλές από τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της κρίσης ήδη εφαρμόζονται από άλλες χώρες της Ευρώπης», υποστήριξε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα