Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down στο Εθνικό Θέατρο

23.08.2021 / 17:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
loxandra_lucas

Η Λωξάντρα Λούκας, η 27χρονη κοπέλα που μάς είχε γεμίσει έμπνευση, όταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας μετέτρεψε την πολυκατοικία της σε έκθεση ζωγραφικής, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο. Έγινε η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down, που θα λάβει μέρος σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Λωξάντρα κυνήγησε τα όνειρα της και τα έκανε πραγματικότητα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για άλλους ηθοποιούς με σύνδρομο Down, καθώς σύντομα θα λάβει μέρος σε παράσταση, την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η Ελένη Ευθυμίου.

Μία σημαντική ημέρα για το ελληνικό θέατρο
Την όμορφη αυτή στιγμή κατέγραψε η μητέρα της και συν-ιδρύτρια της καλλιτεχνικής ομάδας Εν Δυνάμει, Ελένη Δημοπούλου. Με ένα συγκινητικό μήνυμά της στο Facebook ευχαρίστησε όλους εκείνους που έσπευσαν να συγχαρούν την κόρη της και όσους την στήριξαν από την αρχή, δίνοντας της δύναμη και κουράγιο να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά της.

«Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας. Εμείς όμως τέτοιες «μεγάλες» μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη. Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από σας που την εντάξετε έστω και λίγο στη ζωή σας με όποιον τρόπο μπορούσατε.

Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαμβάνατε στη ζωή σας. Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Loxandra και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη».

Την στήριξη της, όμως, έσπευσε να εκφράσει και η κολεκτίβα Εν Δυνάμει, της οποίας η Λωξάντρα Λούκας αποτελεί μέλος εδώ και 13 χρόνια. Στο Facebook έγραψαν: «Η δική μας Λωξάνδρα Λούκας, μέλος της ομάδας Εν Δυνάμει απο το 2008 και εμπνεύστρια του project 1000 Faces γίνεται η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που υπογράφει σύμβαση ηθοποιού με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος στα 90 χρόνια ιστορίας του! Λωξάνδρα μας, Λω μας, είμαστε όλες και όλοι περήφανες/οι. Με αγάπη, Η ομάδα σου»

Λωξάντρα Λούκας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα