«Λουκουμαδάκια» φούρνου με καραμέλες βουτύρου

24.10.2020 / 17:39
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
ΛΟΥΟΥΜΑΔΕΣ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την κόβουμε σε 20 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 3×3 εκ. Ξετυλίγουμε τις καραμέλες. Ακουμπάμε σε κάθε κομμάτι φύλλου 1 καραμέλα. Την τυλίγουμε καλά με το φύλλο έτσι ώστε να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Ακουμπάμε τα «λουκουμαδάκια» σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά και, αν θέλουμε, πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη ή περιχυμένα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας.

Μυστικά:

  • Για να έχουν τα «λουκουμαδάκια» καραμελωμένη κρούστα, πριν τα βάλουμε στον φούρνο, τα ρολάρουμε σε ένα μείγμα από 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη.
  • Αντί για καραμέλες βουτύρου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση σοκολατάκια.

gastronomos.gr

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα