Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία της απεργιακής κινητοποίησης – Μεγάλη η συμμετοχή (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

21.09.2023 / 10:22
ka 1-ink

Τελευταία ενημέρωση: Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πορεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την απεργιακή κινητοποίηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα.

Νεότερη ενημέρωση: Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που γίνεται σήμερα σε όλη την χώρα.

Στην πορεία συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα από συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς , από συλλόγους και από οργανώσεις. Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά. Στην πορεία παίρνουν μέρος γύρω στα 5.000 άτομα, ενώ στην ουρά υπάρχουν πάνω από 200 άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία της απεργιακής κινητοποίησης - Μεγάλη η συμμετοχή (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ) 4
Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία της απεργιακής κινητοποίησης - Μεγάλη η συμμετοχή (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ) 5
Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία της απεργιακής κινητοποίησης - Μεγάλη η συμμετοχή (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ) 6

Πρώτη ενημέρωση: Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα Πέµπτη η χώρα, καθώς συνδικάτα και σωµατεία έχουν πάρει απόφαση για απεργία, ενάντια στο νέο εργασιακό νοµοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή.

Πολλές οµοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αποφάσισαν απεργία, αποκαλώντας το εργασιακό νοµοσχέδιο «τερατούργηµα» που «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ηµέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδοµάδα». Παράλληλα στο κάλεσµά τους πολλά συνδικάτα και σωµατεία διαµαρτύρονται και για τις καταστροφές µε νεκρούς από τις πληµµύρες, καταγγέλλοντας ανύπαρκτα µέτρα προστασίας. Σηµειώνεται πως η διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν πήρε απόφαση για απεργία.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Στην Πάτρα έχουν απευθύνει κάλεσµα για συµµετοχή στην απεργία, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το παράρτηµα Αχαΐας της Α∆Ε∆Υ, η ΠΟΕ∆ΗΝ, οι Σύλλογοι ∆ασκάλων και Καθηγητών, εργατικά σωµατεία (∆ήµων, ∆ΕΥΑΠ, Εµποροϋπαλλήλων). Η συµµετοχή των εκπαιδευτικών στην πανεργατική πανελλαδική απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νοµοσχέδιο της κυβέρνησης είναι µαζική. Στην απεργία συµµετέχουν και οι νοσοκοµειακοί γιατροί.

Η Οµοσπονδία Ενώσεων Νοσοκοµειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταφέρεται κατά του νοµοσχεδίου, ενώ αναφέρεται και στις πληµµύρες στην Θεσσαλία, καταγγέλοντας την πολιτική που αφήνει τον κόσµο να πνίγεται και δε λαµβάνει τα απαραίτητα µέτρα.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ∆ΗΝ µε απόφαση του Γενικού Συµβουλίου προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, συµπληρώνοντας – µεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή της: «Το νοµοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήµερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση». ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10:30 π.µ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20), θα συµµετάσχουν και οι συνεργαζόµενες οργανώσεις συνταξιούχων Πάτρας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, ∆ηµόσιο, ΠΑΣΑΣ ∆ΕΗ, ΟΣΕ, ∆ΕΚΟ, Τραπεζών).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα