Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι

25.02.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
loukanika-patates-500-960x480

Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο που θα φτιάξετε μέσα στο τηγάνι σε λίγα λεπτά.

Υλικά

4 χωριάτικα λουκάνικα
400 γραμμ. baby πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
2 πολύχρωμες πιπεριές
1 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
60 ml νερό
Αλάτι

Διαδικασία

Βάζετε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Τα χαράζετε διαγώνια από όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές, τα αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε στο ζεστό τηγάνι τις κομμένες baby πατάτες. Από πάνω ρίχνετε παρθένο ελαιόλαδο.

Ανακατεύετε με μια σπάτουλα να λαδωθούν καλά οι πατάτες σας. Αφήνετε για 5-6 λεπτά, να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα και από όλη την πλευρά. Αφού πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά, τις μεταφέρετε σε πιατέλα.

Βάζετε στο τηγάνι κρεμμύδια και ανακατεύετε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τις πολύχρωμες πιπεριές στο τηγάνι. Περιχύνετε με παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε να λαδωθούν καλά τα λαχανικά στο σκεύος. Σε αυτό το σημείο αλατίζετε καλά και ανακατεύετε.

Επαναφέρετε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις απλώνετε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Με τη σπάτουλα τακτοποιείτε από πάνω τα λουκάνικα ώστε να ισομοιραστούν όλα τα υλικά στο τηγάνι. Προσθέτετε το νερό. Καλύπτετε το σκεύος με καπάκι.  Αφήνετε να μαγειρευτεί το φαγητό για 10-15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται με το πιρούνι και το λουκάνικο να μαγειρευτεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα