Παρασκευή, 12.08.2022, 9:39 μμ

Lockdown: Ακόμη και ανώνυμη καταγγελία μπορεί να φέρει αστυνομικούς στην πόρτα

25.12.2020 / 9:05
ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Με την «δαμόκλειο σπάθη» των διοικητικών αλλά και ποινικών κυρώσεων προσπαθεί η ΕΛΑΣ να περιορίσει την κινητικότητα τα Χριστούγεννα, όπως και το βράδυ της αλλαγής του χρόνου και την Πρωτοχρονιά.

O Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος ξεκαθάρισε ότι «όταν υπάρχει επίσημη καταγγελία, είτε επώνυμη είτε ανώνυμη, είμαστε υποχρεωμένοι να επέμβουμε, να διαπιστώσουμε εάν όντως ισχύει ή όχι … αυτό προβλέπει η απόφαση, αυτό πρέπει να γίνει, όσο κι αν είναι άχαρος ο ρόλος μας».
Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν παραπάνω άτομα από όσα προβλέπονται σε μία κατοικία, «υπάρχουν κυρώσεις τόσο διοικητικές όσο και ποινικές», καθώς «μπορεί να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα». Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι «όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση επιζωοτίας ή ασθένειας φυτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών», ενώ «αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή χρηματική ποινή».

Mπορεί να επιβληθεί 3.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη της κατοικίας που φιλοξενεί τους υπεράριθμους καλεσμένους, ενώ σε όλη την ομήγυρη τα «τρακοσάρια» για παραβάσεις από άσκοπη μετακίνηση μέχρι μη χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα