Παρασκευή, 1.07.2022, 4:58 πμ

Lockdown: 3,5 χιλιάδες παραβάτες των μέτρων μέσα σε 3 μέρες

15.02.2021 / 19:27
κα 3

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν από 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου, συνολικά 191.898 ελέγχους και κατέγραψαν 3.501 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, κατά του κορονοϊού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.040.550€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση και κύρωση αναστολής λειτουργίας 30 ημερών σε μία επιχείρηση.

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 15 συλλήψεις για παραβιάσεις των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε σπίτια.
Στην Κρήτη, ένας πολίτης παραβίασε τον κατ’ οίκον περιορισμό και τώρα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 5.000€. Το ίδιο συνέβη και με ένα άτομο στη Δυτική Ελλάδα.
Επίσης στην Κρήτη, ένας εργοδότης θα πληρώσει 500 ευρώ γιατί έβγαλε ψεύτικη βεβαίωση εργασίας.
Στη “κόκκινη” Δυτική Ελλάδα, μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε πελάτες τόσο μέσα όσο και έξω από αυτό, σα να μην υπάρχει κορονοϊός. Τώρα, ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει  3.000€. Το ίδιο έγινε και σε αντίστοιχο μαγαζί στη Δυτική Μακεδονία.

Βροχή τα πρόστιμα για ιδιωτικές συναθροίσεις

Τουλάχιστον 7 πρόστιμα των 3.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν διοργανωτές ισάριθμων συναθροίσεων, στη Δυτική Ελλάδα, τη Θρακη, τη Θεσσαλία και την Αττική ενώ 5.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ένας διοργανωτής κοινωνικής συνάθροισης στη Δυτική Ελλάδα. 

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000€ και 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια
Κρήτης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα