«Λίστες Πέτσα»: Η προκαταρκτική έρευνα προχωρά, διαμηνύουν δικαστικές πηγές που αρνούνται τα περί αδράνειας

19.10.2021 / 14:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dikastikes_piges

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες για τις αποκαλούμενες «λίστες Πέτσα», απαντούν δικαστικές πηγές σε όσους καταλογίζουν στη Δικαιοσύνη αδράνεια για το εν λόγω ζήτημα. Την έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, διενεργεί η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, η υπόθεση ερευνάται μετά την αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, μάλιστα, το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες. Συγκεκριμένα, για τα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, καθώς στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά στα φυσικά πρόσωπα τους εκπροσώπους της εταιρείας δηλαδή που ανέλαβε να διανείμει τα κονδύλια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον COVID-19, η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος αναζητεί τυχόν αδικήματα, όπως συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα