Λιολιώ Κολυπέρα: Η συνάντηση που τροφοδότησε σενάρια για κάθοδο της στην πολιτική

01.11.2020 / 21:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
s3DOKMlQ

Του Διονύση Ζακυνθινού

Ο Άντι Γουόρχολ είχε μιλήσει κάποτε για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν στην καθεμιά και στον καθένα, σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Είναι προφανές, ωστόσο, ότι η Λιολιώ Κολυπέρα τα έχει ξεπεράσει προ πολλού, απολαμβάνοντας μια μεγάλη προβολή, απόρροια της πολυσχιδούς δραστηριότητας της ως προέδρου του συλλόγου «Άλμα Ζωής».

 Άραγε, ωθούμενη από την υψηλή αναγνωρισιμότητα της, θα κάνει και το μεγάλο άλμα στην πολιτική, ώστε να υπηρετήσει τον ίδιο σκοπό από άλλο, πιο προωθημένο, μετερίζι;

Όλο και περισσότεροι βλέπουν πλέον πιθανό αυτό το ενδεχόμενο, ενώ η εκτίμηση αυτή κέρδισε μεγαλύτερο έδαφος μετά από το πρόσφατο της τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο μιας συνάντησης του πρωθυπουργού με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού.  

Δεν είναι υπερβολή αν ειπωθεί ότι όλη η Ελλάδα έμαθε για τον μεγάλο φόβο της Λιολιώς Κολυπέρα, που συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας, και τον οποίο μετέφερε στον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω ένα μεγάλο φόβο κύριε Πρωθυπουργέ. Επειδή είμαι ευάλωτη ομάδα και επειδή είμαι μεγάλη, είμαι 66 χρονών, φοβάμαι μήπως διαλεχτώ όταν θα αρρωστήσω. Τώρα είμαι στη θεραπεία φυσικά, αλλά αν πάθω, ο μη γένοιτο, COVID-19, φοβάμαι, μήπως υπάρχει ένας πιο νέος άνθρωπος και με διαλέξουν -ότι εγώ πρέπει να κάτσω λίγο πιο πίσω- επειδή έχω και υποκείμενο νόσημα. Έχω αυτόν τον μεγάλο φόβο, που σας τον καταθέτω». 

Σημασία δεν έχει τόσο η απάντηση που πήρε, αλλά το γεγονός ότι κέρδισε στα μάτια πολλών επιπλέον πόντους με την ειλικρίνεια της και την ευθύτητα της. Άλλωστε, ουδέποτε έκρυψε το πρόβλημα της. Το αντίθετο, μάλιστα.  Μετατρέποντας το σε οδηγό και ταυτόχρονα κίνητρο, μπήκε μπροστά στον αγώνα των γυναικών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού.

Και το αποτέλεσμα, που δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη,  είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Τα «ροζ ποτάμια» που κατακλύζουν κατά καιρούς τους δρόμους της Πάτρας είναι μια απτή απόδειξη ότι η Λιολιώ Κολυπέρα έχει καταφέρει να κάνει τον αγώνα των καρκινοπαθών γυναικών υπόθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας. Δεν το λες και λίγο.  

Προερχόμενη από ένα έντονα

πολιτικοποιημένο σπίτι

Επομένως, έχοντας μια υψηλή αναγνωρισιμότητα και μια αυταπόδεικτη κοινωνική προσέγγιση, γιατί να μην επιχειρήσει και το μεγάλο άλμα στην πολιτική;

Αυτό υποστηρίζουν πολλοί, έχοντας κατά νου και ότι ο σύζυγος της, ο Γιώργος Κολυπέρας, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος, εκλεγμένος με την υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία παράταξη.

Έτσι, λένε, η Λιολιώ, όχι μόνο έχει πάρει «μυρουδιά» από την πολιτική, αλλά έχει μέσα της «μπολιασμένο» το μικρόβιο της, ούσα προερχόμενη και από ένα έντονα πολιτικοποιημένο σπίτι, και με την ίδια να συμμετέχει σε ουκ ολίγες προεκλογικές εκστρατείες.

Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, και η ανάμειξη της με τον σύλλογο «Άλμα Ζωής», πολύ περισσότερο η γιγάντωση του επί των ημερών της, είναι επίσης μια ενεργός (και τρανταχτή) συμμετοχή στα κοινά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα