Λινού: Έπρεπε να είχαμε πάρει νωρίτερα σκληρά μέτρα, είμαστε σε κίνδυνο

05.11.2020 / 10:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patra_koronoios-1

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, τόνισε τον «κίνδυνο μεγάλης καταστροφής με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα».

«Έπρεπε να είχαμε πάρει νωρίτερα σκληρά μέτρα. Νομίζω ότι αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής με τον κορονοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η έλλειψη πληροφορίας. Όταν μιλάγαμε για τα περιοριστικά μέτρα δεν ξέραμε πόση είναι πραγματικά η διασπορά στη χώρα».

«Είμαστε με υποθέσεις και χωρίς πραγματική γνώση του πώς κινείται ο ιός στη χώρα. Υπάρχει μια συζήτηση ότι ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός, αλλά δεν είμαι σίγουρη με τις μελέτες ότι είναι τόσο λεπτομερείς» διευκρίνισε.

Μιλώντας για το νέο καθολικό lockdown, που αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι στις 12 ο πρωθυπουργός, η κ. Λινού υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το lockdown και συγκεκριμένα με το εάν είναι ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού, επεσήμανε ότι «θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας και από τη δυνατότητα της πολιτείας να κάνει πολλά δωρεάν τεστ»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα