Λινού : Είμαστε σε κίνδυνο καταστροφής – Έπρεπε να είχαμε πάρει νωρίτερα μέτρα

05.11.2020 / 12:12
Daily life in the city, during the outbreak of the novel Coronavirus (COVID-19) Pandemic in Athens Greece on April 9, 2020. Greece is on the eighteenth day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog./ Καθημερινότητα στην πόλη, στην περιόδο της Πανδημίας του νέου κορωναϊού (COVID-19), Αθήνα, 9 Απριλίου, 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στην δέκατη όγδοη ημέρα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για την πορεία της πανδημίας του κορονaϊού στη χώρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής».

«Είμαστε με υποθέσεις και χωρίς πραγματική γνώση του πώς κινείται ο ιός στη χώρα», ανέφερε η κ. Λινού.

«Νομίζω ότι αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής», τόνισε η καθηγήτρια.

Μιλώντας για το νέο καθολικό lockdown, που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι στις 12 ο πρωθυπουργός, η κ. Λινού υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα.

Σε ερώτηση εάν το νέο lockdown είναι ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κοροναϊού, επισήμανε ότι θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας και από τη δυνατότητα της πολιτείας να κάνει πολλά δωρεάν τεστ.

Υπογράμμισε δε, ότι τα τεστ κοροναϊού πρέπει να συνταγογραφούνται.

Όπως είπε η κ. Λινού, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η έλλειψη πληροφορίας. «Όταν μιλάγαμε για τα περιοριστικά μέτρα δεν ξέραμε πόση είναι πραγματικά η διασπορά στη χώρα», σημείωσε.

Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε ότι υπάρχει μια συζήτηση ότι ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός, αλλά, όπως είπε, «δεν είμαι σίγουρη με τις μελέτες ότι είναι τόσο λεπτομερείς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα