Παρασκευή, 9.04.2021, 7:49 μμ

Λίφτινγκ στο λιανεμπόριο – Έτσι θα ψωνίζουμε ακόμα και μετά την άρση του lockdown

06.03.2021 / 8:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 4

Με SMS, με συγκεκριμένο χρονικό όριο και… μια φορά την ημέρα τα ψώνια μας μετά το lockdown. Όχι όμως όπου θέλουμε. Όλες οι αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το «άνοιγμα» μετά τη νέα σκληρή καραντίνα.

Όσο διανύουμε, ωστόσο, την δύσκολη αυτή περίοδο, η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς θα είναι η ζωή μας μετά την άρση της καραντίνας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η ζωή μετά το lockdown θα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα και τα ψώνια, όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, θα είναι διαφορετικά.

Οι πολίτες θα ψωνίζουν εντός δύο χιλιομέτρων από το σπίτι τους, ή σε μαγαζιά εντός του δήμου στον οποίο μένουν. Για παράδειγμα, κάτοικος του Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο μεγάλο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω δήμου.

Η χρήση του SMS θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Υπάρχει και εδώ μία αλλαγή θα στέλνουμε λοιπόν SMS στο 13032. Οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα μήνυμα ανά 24ωρο σε αυτόν τον κωδικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται να προβλέπεται μια μοναδική εξαίρεση: Σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, θα υπάρχει τότε δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα