Λιανικό εμπόριο – Αφήνουν “παραθυράκι” για click away για τους ανεμβολίαστους

23.07.2021 / 18:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 9

Η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα παραμένει δύσκολη με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου σε καταστήματα του λιανεμπορίου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο».

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας πως «έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη όπου δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Στη Μύκονο ανέφερε ότι ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Δεν απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα εφαρμοστεί το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο απάντησε…. «Αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα